31:a december Nyårsafton

Idag är det ändå nyårsafton och så är det glitter som gäller. Tyvärr så är jag ingen vidare fotograf, så glitter fastnar inte så bra på bilderna.

Först ut kommer som en stor överraskning rött! Rött i skiftande övergång till vitt med guldglitter över. Synd är att guldglittret som sagt inte görs rättvisa på bilden.

 

Nästa är samma variant fast i en annan nyårsfestlig färg: lila! Återigen med lila glitter som är svårt att fånga på bild. Det är även blommor på, vilket ju inte är så vintrigt, men jag tycker att blommorna får passera för fyrverkerier.

 

Den sista nyårsnageln är i snyggt silveraktigt med glitter och stjärnstenar. Den var ännu svårare att fånga på bild med allt glitter som reflekteras på bilden. Men här är den i alla fall.

 

 

Gott nytt år! (Så får vi hoppas att det inte blir för mycket försämringar året som kommer.)


31:a december

Det är så härligt med julpynt i varma färger, fina adventsljusstakar i fönstren vackra blommor. Därför ser jag ingen anledning till att anse att julen är över bara för att det är nyår. Trettondagen har faktiskt inte varit än, så det är fortfarande jul. Här kommer en pyntig nagel i rött och guld.






28:e december

Dagarna går fort, nu är det mellandagar men eftersom julen är kvar till tjugondag Knut så kan man gott brassa på med julnaglarna än. Jag inte hunnit lägga upp juldagens festnaglar än, men här kommer de!


Ett litet rött paket med vita snören



24:e december JULAFTON!

Idag smäller det! Nu har jag tryckt i mig god mat, tittat på Kalle Anka, eller rättare sagt, Kalle Anka har stått på i bakgrunden medan jag har umgåtts med familjen, den elaka av mina systrar har retat mig och det är som det ska vara.

Idag gör jag en liten fuling: det blir ingen manikyr! För idag har jag haft viktigare saker för mig. I stället blir det en bild som symboliserar vad julen verkligen handlar om. Det här är någonting av det bästa som någonsin har skrivits, det sannaste som någonsin har hittats på, det snyggaste som någonsin har målats. Se det här och begrunda vad det är berättelsen verkligen skildrar.


Carl Bertil Jonsson av Tage Danielsson tecknad av Per Åhlin



(För den som ändå är sugen på 24 st manikyrer så kan man hoppas på att det kanske kommer upp en piffig manikyr till juldagen i morgon.)

23:e december

Dan före dopparedan! I natt har vi uppesittarkväll med julmusik, nystädat hem, nykokt skinka och klädd gran. Eftersom att är uppesittarkväll så kan ni få se på hela TVÅ olika manikyrer... Den första hade jag på mina naglar på julbordet för att matcha en grönblommig klänning som jag hade.


Julgardinen

Den andra är inspirerad av dagens julgransklädning.


Glittergirlang



22:a december

Dan före dan före dopparedan! Idag är vintersolståndet, alltså är idag den mörkaste dagen på året, sen blir det bara ljusare och ljusare! Nu, när man äntligen har börjat vänja sig vid att det blir mörkt tidigt på eftermiddagen... Fast ljuset är nog välkommet ändå, tror jag.

Idag får ni ett utav mina stoltaste alster. En vy över en liten vinterstad med kyrktorn och stjärnfall och hela kittet.


Natten sänker sig



21:a december

Dags att gå ut i skogen och hugga granen. Det är bäst att passa på, men man får ju inte klä den förrän dan före dopparedan. Det här är en graninspirerad manikyr, som ändå ser lite mer normal ut än vissa :)


Julgranskulan



20:e december

Tiden går i rasande takt. Snart är det julafton! Om man har en amaryllis i fönstret som inte har slagit ut än så är det bäst för den att lägga på ett kål för att hinna slå ut före julafton. Amaryllisen i mitt fönster har slagit ut i god tid.


Spetsgardin



19:e december

Fjärde advent, nu är ankomsten nära. Det är dags att återigen tända ett ljus och låta det brinna. Själv var jag på julbord med mitt arbete, så jag hade inte tid att tända några ljus i söndags, men det är aldrig för sent!


Domtdomtdomdomdomdomdom!



18:e december

Ett måste inför julen är alla fina julblommor. Min favorit är hyacint med sin gudomligt doft, det är julkänsla om något. Amaryllis ligger inte långt efter den heller. Julstjärna är ju också en utpräglad julblomma.


Julstjärna



17:e december

Näst efter rött (som är världens finaste färg) och grönt så är ju julens färg vit. Utan vit jul så är det svårt att få julstämning. Denna manikyr är i riktigt stiligt vitt och silver.


White christmas




16:e december

Jag har fått tag i att köpa tre utav lacken China Galzes julkollektion. Två av dessa av gröna, vilket näst efter rött är julens färg. Två väldigt tjusiga nyanser av grönt som jag har blandat.


Glittergrön



15:e december

Att julens färg är rött är det väl ingen tvekan om. Idag har jag en ganska vanlig manikyr, i den fina färgen rött. Med en liten vit strimma av snö på. Det är svårt att måla tunna, tunna streck må ni tro :)


Snöstrimma



14:e december

Åter till ljustemat. Trots lucia igår så blev det inget enda ljus i luckan, så det får bli lite ljus idag i stället att lysa uppvintermörket med.


Gullsken





13: december

Idag är det förstås mitt i midvintern lucia som bjuder lucia på utsökta, knallgula lussekatter, lussebullar, saffransbullar, julkusar. Självklart bjuder även jag på det samma i dagens lucka!


Lussekisse



12:e december

Så var det redan tredje advent! Nu är det inte långt kvar till jul. Det tredle adventsljuset finns idag på min nagel.


Tredje advent



11:e december

Det finns en vacker vit blomma som blommar på vintern, mitt i snön. Jag vet inte riktigt varför man inte ser den oftare än vad man gör eftersom det inte finns så många andra blommor med denna egenskap. Men nu kan man i alla fall se den på mina naglar.


Julros

(Du vet väl att man kan klicka på alla bilder för att få dem förstorade! Eftersom min lekmannafotografering inte gör alla manikyrer rättvisa, skulle jag rekomendera att man förstorar bilderna för att se ordentligt. Vilket visserligen leder till att man även ser alla skavanker och darriga detaljer i min nagelmålning :) )



10:e december

Nobeldagen! Inte för att jag har mycket till övers för elitistisk frottering. Men nobelpriset i litteratur har för mig, sedan mitt intresse för litteratur väcktes, varit höljt i en viss glans. Därför har jag idag en nagel med den fina balklänningsfärgen mörklila tillsammans med silver och strass. Vilket också är färger som passar årstiden.


Silverplommon



9:e december

Visst går tiden fort när man har roligt. Ny dag igen och dags för ny bild.

Den här manikyren kan jag inte ta åt mig äran av själv. Jag har målat den efter att ha fått inpiration av en annan nagelbild som jag har sett någonstans, men kommer tyvärr inte ihåg var... Fin är den i alla fall.

Det är sådant här som kan hända om man är för sent ute och ska plocka bok- och ekollon på marken när snön redan har fallit.


Frostnupna fingertoppar



8:e december

Julpyssel är aldrig fel om man vill få sig lite julstämning till livs. Fint är det när man går ut i skogen och plockar vitmossa, alkottar och lingonris för sätta i adventsljusstaken. Det här med levande ljus nedstuckna i torkad vitmossa kan ju te sig något brandfarligt, men är det tradition så är det! Man måste givetvis ha en ljusstake och metall och hålla ett vakande hököga över ljusen! Och inte så mycket som lämna rummet för att gå på toa en minut utan att släcka ljusen.

Efter dagens moralkaka så ville jag komma fram till att man kan göra ypperligt fina julpynt av både tallris, bokollon och ekollon. Därför är dagens bild inspirerad av två av mina favoritfärger, brunt och brunt.


Ekollon



7.e december

Hoppsan, här har tiden gått och jag antar att jag har legat och sovit i fem dagar eftersom tiden har stått stilla här i adventskalendern. Men nu är jag vaken igen och ska försöka att ta igen dagarna i lite mer rask takt.

Tillbaka på kofttemat. När snön ligger djup och man ska ut i skidspåren (eller göra någonting annat som att åka buss eller läsa en bok) så är det självklart att man ska klä sig varmt. Någonting utav det mysigaste som finns är en finfin pippitröja. Så dagens naglar har inspirerats för att riktigt matcha klädseln idag.


Pippimönster

Pippitröjan kallas även fiskartröja. Mönstret har ju trots allt funnits innan Pippi Långstrump skapades. Mönstret är 100 år gammalt och kommer från en tröja stickad på Käringön varför den tydligen även kallas Käringötröjan.



6:e december

Någonting utav det finaste som står att finna är frostblommor på en glasruta. När det är riktigt kallt så sätter rimfrosten i och det är väl märkligt att det blir som vackrast när det är som kallast och djävligast. Fast det verkar mörkt och hopplöst så dör rosornas kamp aldrig.


Rimfrost




5:e december

Eftersom det är andra advent idag så har jag låtit mig inspireras av den kultförklarade adventsstjärnan i typisk orange papp som hänger i fönstret.





Adventsstjärna

Kuriosa: Den första adventsstjärnan började användas i Sverige 1912 och såg ganska annorlunda ut än denna. Men stjärnan blev inte allmänt förekommande hos folk förrän på 1940-talet och då var det just i den orangea sjuuddiga varianten.



4:e december

Idag har julbestyren kommit igång då det har varit stort pepparkaksbak här hemma. Och varför inte matcha den delikata degen? Men man får passa sig så att inte en utav fingertopparna råka stryka med när någon är på hugget att glufsa i sig av degen.



Kristyrbestyr




3:e december

Dagens bild är liksom gårdagens lite mer långsökt. Med lite tolkning får man själv bestämma vad det föreställer, men i vilket fall så är den mörka blå nyansen tillsammans med glittret passande för årstiden varesig man blickar uppåt mot skyn eller ned mot sjön till.



Isvak


2:a december

Då var det dags för andra bilden i adventskalendern. Underbara vinter med snö och kyla! Vad passar då bättre än varma stickade tröjor en masse. Varför inte en av otaliga argylemönstrade jumprar som man ser så mycket av nuförtiden.



Argyila på lila


1:a december

Eftersom det var första advent i söndags passade jag på att måla en bild av ett ljus i en typisk julljusstake.



Första advent


(Är man uppmärksam ser man att detta inlägg inte postats förrän den 3:e december. Jag kan bara förklara det med att jag var lite seg i starten, och ska skynda mig att komma ikapp tiden med nästa lucka.)


Välkommen...

…till denna pyssliga, trendiga, stämningsfulla julkalender!

Detta är en julkalender på det hippa temat naglar. Varje dag kommer jag att lägga upp en ny manikyr med mer eller mindre långsökt jultema. Givetvis med den stora finalen på självaste dopparedagen. Än har jag inte bestämt vad som ska pryda naglarna framför Kalle Anka, så det återstår att spänt vänta på.

Om man är lite pyssligt lagd, så varför inte julpynta naglarna när man ändå är igång? Allt detta på en helt amatörmässig nivå förstås, så förvänta er ingen magi, bara en liten glimt från min vardag med detta terapiarbete på lediga stunder i vintermörkret.

Väl mött!

 


RSS 2.0